Notícies recents

La escalada de los precios de los alquileres sobre todo en las grandes ciudades ha fortalecido en lo que va de año la creencia y ya el 42% de los españoles se siente identificado con el mantra de que "vivir de alquiler es tirar el dinero". Hace un año, ese porcentaje era del 35%, según los últimos datos de Fotocasa. Los precios de los alquileres han vuelto a niveles precrisis. En ciudades como Madrid o Barcelona ya acumulan una subida de un 30% y un 40%, respectivamente, en sólo cuatro años y ya están en máximos del boom inmobiliario. No es de extrañar que la demanda de los alquileres acumule una caída del 36%, ya que cada vez más jóvenes se muestran incapaces de afrontar esos precios.

Data publicació: 22/05/2018

La nova estructura de l'IRPF pactada en els Pressupostos, que inclou una rebaixa de l'impost a les rendes més baixes provocarà que als treballadors amb rendes inferiors al salari mig se'ls afegeixi per cada euro addicional que cobren (fruit d'una pujada salarial o del pagament d'hores extres) un tipus marginal efectiu del 62,5%, és a dir, més alt que el d'un milionari. Aquesta anomalia tècnica ja existia, però el canvi fiscal l'intensificarà, de forma que per cada euro d'increment que cobri el contribuent de renda baixa, la seva base imposable creixerà a més de dos euros i la seva marginal es dispararà fins a resultar confiscatori. Malgrat que l'explicació d'aquesta distorsió estigui només en un problema de tècnica legislativa, el canvi convertirà a Espanya en l'únic país del mon desenvolupat en penalitzar fiscalment les pujades de salari o el pagament d'hores extres en els nivells més baixos de renda.

Data publicació: 17/05/2018

Els autònoms reben de la Seguretat Social entre 1,7 i 2 euros por cada euro que cotitzen durant la seva vida laboral, depenent de la base de cotització, segons càlculs elaborats per la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA). Un autònom cotitza de mitja a la Seguretat Social entre 90.000 i 100.000 euros i està una mitjana de 400 i 420 mesos cotitzant, mentre que del sistema rep 160.000 i 170.000 euros de pensió al llarg de la seva jubilació. En el Règim General, per la seva part, encara que les cotitzacions son més elevades, l'assalariat per cada euro obté del sistema entre 1,5 y 1,8 euros. En aquesta línia, ha posat de relleu que els autònoms jubilats als 65 anys que van cotitzar per la base mínima durant una carrera mitja de 30 anys reben durant 22 anys després de jubilar-se prop de tres vegades més de l'aportat al sistema.

Data publicació: 15/05/2018

La variació salarial mitja pactada per als convenis amb efectes econòmics coneguts i registrats fins el 30 d'Abril puja al 1,56%, increment que es situa en l'1,29 % per als convenis d'empreses, mentre que per als d'àmbit superior puja al 1,58%. Segons les dades provisionals que recull l'estadística de Convenis Col·lectius, publicada pel Ministeri de Treball i Seguretat Social, la jornada mitja pactada per al total dels convenis es situa a 1.764,1 hores a l'any per treballador. Per als convenis d'empresa és de 1.717,5 hores, mentre que per als d'àmbit superior puja fins les 1.767,3 hores. La major part dels treballadors afectats per les inaplicacions depositades fins el mes d'Abril de 2018, es concentren en el sector serveis, un 43,5 %.

Data publicació: 11/05/2018
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
(veure)

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.