Notícies recents

22/05/2018

La idea de que comprar una vivienda es mejor que alquilar vuelve a sonar con fuerza

La escalada de los precios de los alquileres sobre todo en las grandes ciudades ha fortalecido en lo que va de año la creencia y ya el 42% de los españoles se siente identificado con el mantra de que "vivir de alquiler es tirar el dinero". Hace un año, ese porcentaje era del 35%, según los últimos datos de Fotocasa. Los precios de los alquileres han vuelto a niveles precrisis. En ciudades como Madrid o Barcelona ya acumulan una subida de un 30% y un 40%, respectivamente, en sólo cuatro años y ya están en máximos del boom inmobiliario. No es de extrañar que la demanda de los alquileres acumule una caída del 36%, ya que cada vez más jóvenes se muestran incapaces de afrontar esos precios.

17/05/2018

Una rebaixa fiscal a les rendes més baixes que castigarà els increments de salari.

La nova estructura de l'IRPF pactada en els Pressupostos, que inclou una rebaixa de l'impost a les rendes més baixes provocarà que als treballadors amb rendes inferiors al salari mig se'ls afegeixi per cada euro addicional que cobren (fruit d'una pujada salarial o del pagament d'hores extres) un tipus marginal efectiu del 62,5%, és a dir, més alt que el d'un milionari. Aquesta anomalia tècnica ja existia, però el canvi fiscal l'intensificarà, de forma que per cada euro d'increment que cobri el contribuent de renda baixa, la seva base imposable creixerà a més de dos euros i la seva marginal es dispararà fins a resultar confiscatori. Malgrat que l'explicació d'aquesta distorsió estigui només en un problema de tècnica legislativa, el canvi convertirà a Espanya en l'únic país del mon desenvolupat en penalitzar fiscalment les pujades de salari o el pagament d'hores extres en els nivells més baixos de renda.

15/05/2018

Els autònoms reben de la Seguretat Social entre 1,7 i 2 euros per cada euro que cotitzen durant la seva vida laboral...

Els autònoms reben de la Seguretat Social entre 1,7 i 2 euros por cada euro que cotitzen durant la seva vida laboral, depenent de la base de cotització, segons càlculs elaborats per la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA). Un autònom cotitza de mitja a la Seguretat Social entre 90.000 i 100.000 euros i està una mitjana de 400 i 420 mesos cotitzant, mentre que del sistema rep 160.000 i 170.000 euros de pensió al llarg de la seva jubilació. En el Règim General, per la seva part, encara que les cotitzacions son més elevades, l'assalariat per cada euro obté del sistema entre 1,5 y 1,8 euros. En aquesta línia, ha posat de relleu que els autònoms jubilats als 65 anys que van cotitzar per la base mínima durant una carrera mitja de 30 anys reben durant 22 anys després de jubilar-se prop de tres vegades més de l'aportat al sistema.

11/05/2018

La variació salarial mitja pactada per als convenis...

La variació salarial mitja pactada per als convenis amb efectes econòmics coneguts i registrats fins el 30 d'Abril puja al 1,56%, increment que es situa en l'1,29 % per als convenis d'empreses, mentre que per als d'àmbit superior puja al 1,58%. Segons les dades provisionals que recull l'estadística de Convenis Col·lectius, publicada pel Ministeri de Treball i Seguretat Social, la jornada mitja pactada per al total dels convenis es situa a 1.764,1 hores a l'any per treballador. Per als convenis d'empresa és de 1.717,5 hores, mentre que per als d'àmbit superior puja fins les 1.767,3 hores. La major part dels treballadors afectats per les inaplicacions depositades fins el mes d'Abril de 2018, es concentren en el sector serveis, un 43,5 %.

08/05/2018

Hisenda ha trencat el seu silenci respecte a la tributació de la compravenda de bitcoin entre particulars.

Tributs, per fi, ha fixat criteri en una consulta vinculant. A través d'una resposta de Tributs a la consulta d'un contribuent, datada del 22 de març. El consultant havia comprat i venut diferents monedes virtuals, com bitcóin, litecoin i ripple, i dubtava sobre com qualificar e imputar a l'IRPF les rendes obtingudes per les operacions de compra i venda de les monedes. Amb un advertència, per altre banda molt freqüent en aquesta operativa: que entre l'emissió de l'ordre de venda i la recepció dels diners a la compte corrent passi un temps.

04/05/2018

Al primer trimestre de l'any es superaren els 44.000 contractes temporals de majors de 45 anys

Al primer trimestre de l'any es superaren els 44.000 contractes temporals de majors de 45 anys que es convertiren en indefinits, el que suposa un increment del 22% respecte a l'any anterior, segons un estudi elaborat per Randstad a partir de les dades publicades pel SEPE. Els contractes convertits a indefinits en aquest col·lectiu de professionals portaren tres anys consecutius de creixement, fins al 2015. Al 2016 es va registrar un lleuger descens, per a després tornar a créixer fins a superar els 44.000 contractes al 2018. En termes absoluts, serveis representa el 69,3% de totes les conversions realitzades en els tres primers mesos de 2018, amb 30.522 contractes. A continuació, es situen la indústria, construcció i agricultura, amb un 15,2%, 11,7% i 3,8% respectivament.

02/05/2018

El pla d'habitatge beneficiarà només a una de cada quatre cases en venda.

El Ministeri de Foment continua amb el calendari previst pel que després d'haver aprovat la repartició de fons que contempla el Pla d'habitatge 2018-2021, ha de signar amb cada comunitat autònoma els objectius del programa. Foment estima realitzar als voltants de 550.000 actuacions. L'ajuda a la compra d'habitatge que no ha deixat indiferent a ningú. Per als promotors i la majoria d'experts del sector és una mesura que no solucionarà el problema d'accés dels joves a un habitatge en propietat i tampoc resultarà efectiva per a l'objectiu que s'ha marcat. Les subvencions per a rehabilitar poden ser sol·licitades pel 54,5% del parc.

24/04/2018

El nou valor que el Cadastre pretén donar als immobles

El nou valor que el Cadastre pretén donar als immobles, denominat valor de referència de mercat, tindrà com a base la informació que traslladin els fedataris públics (registradors i notaris). Aquest projecte, detallat al Pla d'Objectius 2017 i desenvolupat en la circular 05/04/2018 de 14 de març sobre l'Informe Anual del Mercat Immobiliari, es vol determinar el valor de referència de mercat de cada immoble, “entès com una estimació del preu de venda en condicions normals de mercat”. Per tant, i amb periodicitat anual, la Direcció General del Cadastre estimarà per a cada immoble el seu valor de referència de mercat, “resultant de l'anàlisi dels preus comunicats per els fedataris públics en les transaccions immobiliàries, i contrastats amb les restants fonts d'informació que es tingui”. Tenint en compte que els ajuntaments poden modular l'IBI, des dels tipus de gravàmens (dintre d'uns màxims i mínims) fins les bonificacions, reduccions, exempcions... si el valor cadastral s'actualitza al seu valor marcat, l'impacte serà considerable.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.